Paella k nedělním obědu

Zastesklo se Vám po přímořské kuchyni a rádi byste si nějakou tamější pochoutkou obohatili Váš jídelníček? Bohaté nápady na recepty přímořské kuchyně naleznete na Španělských receptech. Jak již název sám napovídá, najdete zde recepty lahodné španělské kuchyně, která mezi přímořskými pochoutkami zaujímá přední postavení.

meloun-se-sunkou-jamon-4
ilustrační foto: spanelskerecepty.cz

Díky této webové adrese www.spanelskerecepty.cz můžete ochutnat nejtypičtější jídla ze sedmnácti španělských regionů. Webové stránky španělských receptů jsou vytvořeny tak, aby si na své přišel skutečně každý. Recepty můžete zvolit podle doby přípravy, ale i podle energetických a nutričních hodnot. Svým pochuťovým pohárkům mohou nabídnout slast také alergici, neboť na Španělských receptech naleznete i jídla osvobozená od nejrůznějších alergenů. Toužíte-li po pokrmu, který je neodmyslitelně spjat s celým Španělskem, pak byste neměli vynechat ochutnání paelly.

Tato dobrota je považována za nejslavnější španělské jídlo, které je založené na rýži, takže českému návštěvníkovi Španělska může zdánlivě připomínat rizoto. Paella má svůj původ ve Valencii, avšak dnes se vyrábí po celé zemi. Kromě rýže by do speciální pánve, podle které paella získala svůj název, mělo přijít také kuřecí a králičí maso. V některých paellách by neměly chybět ani mořské plody. Dále si jen stěží lze představit paellu bez zeleniny, jako je cibule, česnek, rajčata a papriky. Jedinečnou chuť tomuto pokrmu dodává koření, nejlépe šafrán.

Podrobný poustup doplněný fotografiemi i se seznamem potřebných surovin najdete na Španělských receptech. Jako dezert můžete na Váš nedělní oběd přichystat například plněné pomeranče.

Napsat komentář