Gulášová polévka jako od maminky

Jak na gulášovou polévku? Máme pro vás recept, nahlédněte!

gulášová polévka
ilustrační foto k článku gulášová polévka: flickr.com – Hajime NAKANO

Gulášová polévka

Ingredience:
– 300 gramů hovězího masa
– litr vody
– dvě cibule
– dvě brambory
– dva stroužky česneku
– tři lžíce sádla
– sůl, pepř a paprika
– na jíšku navíc lžíce sádla a hladké mouky

Postup:
V hrnci rozpustíme sádlo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K té pak přidáme i maso – nakrájené na kostky a okořeněné. Maso pak zalijeme trochou vody a pozvolna dusíme, dokud nezměkne.

V kastrůlku rozehřejeme lžičku sádla, rozpustíme v něm mletou papriku a směs následně přidáme do polévky. Nakonec přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory s jíškou, kterou připravíme ze zbytku mouky a sádla. Přilijeme zbytek vody a ještě několik minut vaříme, na závěr přidáme česnek utřený se solí. A opět – jako tradičně – lze ihned podávat, nejlépe s pečivem!

Napsat komentář